5 ruokavalion vinkkiä lemmikkisi hevoselle kiittää tietämisestäsi

5 ruokavalion vinkkiä lemmikkisi hevoselle kiittää tietämisestäsi

Suoja ja ruokavalio ovat kaksi tärkeintä asiaa, jotka sinun on saatava kuntoon, jos haluat hevosellesi hyvän elämän. Tänään keskustelemme muutamasta ruokavalion vinkistä, jotka sinun pitäisi toivottavasti jo tietää, mutta jotkut eivät tiedä ja se auttaa sinua paljon.

Rajoittamaton puhdas vesi on välttämätöntä

Hevoset juovat valtavan määrän vettä. Sinun tarvitsee vain katsoa niiden kokoa tietääksesi, että he voivat juoda paljon enemmän kuin kulutat päivittäin. Se on myös tärkein ravintoaine, jota he tarvitsevat pitääkseen heidät terveenä. Jos pystyt toimittamaan tasaisen makean veden virran, se helpottaa elämääsi paljon. Muista vain puhdistaa vesisäiliöt tai -kourut säännöllisesti, koska et halua, että sisälle pääsee mitään, joka saastuttaa veden.

Lisää rehun saantia

Rehu on loistava ja halpa tapa pitää hevosesi energisenä, ja sen pitäisi johtua suurimmasta osasta heidän ruokavalionsa tarpeista. Se auttaa myös pitämään ruoansulatuskanavan aina täynnä, mikä tekee ihmeitä kehon sisäpuolelle ja estää heitä kyllästymästä helposti. Toivottavasti kypsät hevoset voivat syödä vähintään 1% painostaan ​​rehussa päivittäin, mutta se voi helposti nousta 2,5%: iin olosuhteista riippuen. Et voi tehdä paljon ruoholla, mutta yritä pitää heinä pois maasta.

Viljajyvät eivät ole hyvä korvike

Kun et pysty tarjoamaan hevosellesi tarpeeksi rehua, on helppo toimittaa sille paljon jyviä, kuten kauraa ja maissia. Vaikka voit sisällyttää nämä hevosesi ruokavalioon, et halua niiden kuluttavan liikaa, koska ne eivät ole ihanteellisia, koska ne ovat ravinteita. Se on aivan kuin yrität elää ruokavaliolla, joka koostuu vain puurosta kaurasta. Voit aina yrittää lisätä rasvoja ruokavalioon, mutta jos hevosesi ei liiku paljon, tämä ei ole liian suuri prioriteetti.

Vitamiinit ja kivennäisaineet

Vitamiinit ja kivennäisaineet ovat tärkeitä riippumatta siitä, onko sinulla kaksi nelijalkaa. Jos hevosesi ei saa tarpeeksi ruokavaliotaan, se voi aiheuttaa terveysongelmia, koska pidämme hivenaineita itsestäänselvyytenä emmekä ymmärrä niiden tärkeyttä ennen kuin ongelmia ilmenee. Jos heinät istuivat märissä olosuhteissa ennen kuin hevonen alkoi syödä sitä, suurin osa ravintoaineista saattaisi hävitä, joten älä pelkää täydentää niitä ruokavalioon pysyäksesi turvallisella puolella.

Huolehdi heidän hampaistaan

Jos hevosellasi on ongelmia hampaidensa kanssa, heidän on vaikea syödä päivittäistä ruokaa. Vaikka he onnistuisivat syömään niin paljon ruokaa kuin on tarpeen, he kärsivät kipua koko ajan. Kun hevonen pureskelee ruokansa, hampaat kuluvat ja teräviä pisteitä muodostuu, koska niiden ylä- ja alahampaat eivät ole täydellisessä linjassa. Varmista, että saat terävät kohdat alas hevosen tallissaan pitääksesi heidät onnellisina ja kivuttomina.

Lemmikki